a csatorna bekötés az élehtő környezet szempontjából rendkívül fontos

Csatorna bekötés és csatornázás

A csatornahálózat kiépítésének fontosságát már az ókorban felismerték az emberek, hatalmas vízelvezetőket építettek az ókori rómaiak, hogy biztosítani tudják városaik ivóvízellátását, de a szennyvízcsatornák megfelelő kialakítására is nagy hangsúlyt fektettek. Már elődeink is tudták, hogy mily fontos az élhető környezet érdekében a csatornázás, s az évszázadok alatt felhalmozott tudást a mai ember is haszonsítani tudja kiegészítve a modern technológiával.

 

Nélkülözhetetlen csatornaépítés

A csatornaépítés meglehetősen fontos feladat, mind a háztartások, mind pedig a települések szintjén egyaránt. Településszinten a csapadék-, és belvíz megfelelő elvezetését nem lehet mellőzni, hiszen amennyiben a csatornahálózat régi, rosszul kivitelezett, vagy nem megoldott, akkor a felesleges vízmennyiség könnyűszerrel elöntheti az utcákat, házak udvarait, de akár magukban a lakóépületekben is komoly károkat tehet. Másik oldalról megközelítve a problémát a háztartások szennyvízelvezetését is biztosítani kell, ha nem akarunk folyvást duguláselhárítással, vízelvezetési gondokkal küszködni. A települési önkormányzatoknak a törvények értelmében kötelessége a bel-, és külterületre kiterjedő vízelvezetés és csatornázás megfelelő biztosítása, azaz vízelvezetési tervek elkészíttetése, csatorna bekötés, teljes rendszer kiépítése, karbantartása, víztárolás, belvízvisszatartás stb.. A lakóépületek, üzemek csatornázására is külön szabályok vonatkoznak, ám ezekről a tulajdonosoknak kell gondoskodni.

A Tenderterv Kft. vállalja a csatornázás teljes körű kiépítését kezdve a tervezési munkálatokkal egészen a karbantartásig, legyen az telepítésszintű csatorna bekötés, netán lakó-, vagy egyéb épületek csatornázásának kivitelezése. Cégünk számos egyéb szolgáltatás mellett, felkínálja a teljes, külső-belső csatorna kiépítését, települések csatornahálózatának megteremtését, fejlesztését. Nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező munkatársaink a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák a munkafolyamatok elvégzésekor, hiszen egyik alapelvünk, hogy a minőség terén nincs kompromisszum.

 

Ajánlatkérés

 

Lépésről lépésre

Tervezés

A csatorna bekötés, és a hálózatok kiépítése az egyik elsődleges feladat a közműhálózat teljes körű kialakításakor. Gyakori, hogy az új építésű családi házak, közhasznú épületek, üzemek olyan telkeken létesülnek, ahol a csatornahálózat még nincs bevezetve, így ennek elvégzése a kivitelező, vagy egy külön erre a célra megbízott vállalkozás feladata. A háztartások és ipari-, mezőgazdasági létesítmények által termelt szennyvíz szakszerű elvezetése épp olyan fontos, mint a közterületek, utcák csatornázása és védelme. A csatorna fektetés árak rendkívül magasra rúghatnak, ha azt nem hozzáértő kezek végzik, hiszen több lehet a kár, mint a haszon. Éppen ezért már magát a tervezést is érdemes ennek jegyében végezni és ilyen munkákra specializálódott kivitelezőkkel felvenni a kapcsolatot, hiszen minden a terveken áll, vagy bukik.

A csatorna bekötés precíz és professzionális tervezést igényel, a hibafaktor nem opció ez esetben révén, hogy a legapróbb számításbéli hiba is óriási károkat okozhat a befektetőnek. Nem mellesleg azért sem mindegy, hogy ki végzi el a csatornázás kivitelezését, mivel erre szigorú szabályok vonatkoznak, melyek be nem tartása súlyos következményeket vonhat maga után. Ebből a szempontból sem érdemes saját kézzel, vagy szakértelem híján lévő kontárokkal elvégeztetni a munkát.

Amennyiben minket választ a csatornázás elvégzésére, garantáljuk, hogy munkánk gyümölcsét elégedettséggel fogja szemlélni, hiszen vállaljuk az átfogó tervezést, mindennemű engedély beszerzését, csatorna bekötés elvégzését, és folyamatos műszaki dokumentációt végzünk, hogy a csatorna fektetés árak később teljességgel átláthatók legyenek.

A megfelelő tervek elkészítéséhez első körben egy előre egyeztetett időpontban felkeressük a megbízót, és egy helyszíni felmérést tartunk, mely több célt is szolgál, de erről még a későbbiekben ejtünk pár szót. A lényeg ezúttal az, hogy a tervdokumentációk alapján fogunk tudni árajánlatot tenni ügyfeleinknek. Nem dolgozunk fix, vagy konkretizált árakkal, hiszen az anyagiak nagyon sok tényező függvényében változhatnak, így például a talaj minősége, munka mérete, telephelytől való távolság, szükséges felszerelés és munkaerő mennyisége. Éppen ezért a csatorna fektetés árak meghatározásakor személyre szabott árajánlatot teszünk, s mindezt igyekszünk kedvező feltételek mentén megszabni, mellyel minden fél a lehető legjobban járhat. A Tender Terv kft.-nél nincsenek rejtett költségek és csillagászati árak, legfőbb célunk, hogy partnerségünk elégedettséggel töltse el megbízóinkat.

 

Csatornázás pontos, precíz tervek alapján

A pontos és precíz tervek elkészítése, engedélyek beszerzése nélkül felesleges belevágni a csatorna bekötés kivitelezésébe

 

Kivitelezés

A tervezőasztal után következhet maga a terep. Már a tervezés megkezdése előtt mérnökeink és földmérő munkatársaink terepszemlét tartanak a szóban forgó, csatornázás előtt álló területen, ahol megállapítják, hogy milyen engedélyekre, eszközökre van szükség, s ennek fényében alkotják meg a műszaki tervrajzokat. Kollégáink hosszú évek tapasztalatával felvértezve erősítik a Tender Terv kft. szolgáltatásainak színvonalát, így garantáljuk a precíz tervezést és megvalósítást.
Mint arról már szó esett, magánlakások, ipari-, mezőgazdasági üzemek, netán egész települések csatornahálózatának kiépítése beleesik repertoárunkba. Komplex szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek az első ceruzavonásoktól az átadásig, melybe beletartozik a vízépítés, magasépítés, villamossági, geotechnikai, környezetvédelmi tervezés és kivitelezés.  Csatornáját gyorsan és precízen vezetjük telekhatáron belülre a gerincvezetékről.

A csatornázás idejét rendkívül meghatározza az elvégzendő munka kiterjedtsége, hiszen míg egy telken belüli bekötés, csatornázás akár pár órahossza alatt is elvégezhető, addig egy település csatornahálózatának kialakítása heteket is igénybe vehet. Telken belül elég csupán egy körülbelül 1 méter széles nyomvonalat kiásni, melyet kisméretű földmunkagépekkel is könnyűszerrel el lehet végezni. Ennek előnye a kedvező árszabás, és hogy a szűkebb helyeken is könnyen bevethetők, mellyel a munkaidőt is jelentősen csökkenteni lehet. A betontörés és visszabetonozás sem jelent kihívást, mindennemű akadályt igyekszünk elhárítani. Gyakori például, hogy átemelő szivattyúk használata is szükséges, ez akkor történik meg, ha a telek mélyebben helyezkedik el, mint az utcai csatorna. Mérnökeink előre elvégzett számítások alapján meghatározzák, hogy Önnek milyen teljesítményű szivattyút érdemes telepíttetnie, melyet szintén elvégzünk.

 

Ne kezdjen bele saját kezűleg!

Ugyan fentebb már ejtettünk róla pár szót, azonban sosem lehet eléggé hangsúlyozni azt, hogy a csatorna bekötés, csatornázás elvégzését mindig bízza profikra, még akkor is, ha a munkálatot a saját telkén, kis területen kellene elvégezni. Hogy alá is támasszuk, amit mondunk, összeszedtünk néhányat a legfontosabb szempontok közül, melyeket érdemes mérlegelni.

  • Először is, ha hozzáértő kezek végzik el a szükséges tervrajzok megalkotását, engedélyek beszerzését, földmunkákat, csatorna bekötés procedúráját, akkor Ön tulajdonképpen rengeteg időt, pénzt és energiát spórolhat meg, hiszen egyrészt kiküszöbölheti a minimális hibafaktorokat is, másfelől a későbbiekben a gyatrább munka eredményeképp nem kell ismételten pénzt vagy időt fektetni a hibák kijavításába. Továbbá, a rosszul kivitelezett csatornázás higiéniai problémákat is maga után vonhat, nem beszélve a hibás bekötés okozta visszafolyásról, vagy bűzről.

  • A szakemberek munkája attól válik professzionálissá, hogy egyrészt mélyebb ismereteket szereztek, rendelkezésükre áll a megfelelő technológia, s ami a legfontosabb, hogy az évek alatt rengeteg tudást és tapasztalatot halmoztak fel. Egy olyan személynek, aki soha nem foglalkozott a csatorna bekötés megvalósításával, megannyi dolog fölött elsiklik a figyelme. Így például fontos, hogy a csatornacsöveket éppen a megfelelő dőlésszögben helyezze el, hiszen ellenkező esetben dugulás és visszafolyás fog bekövetkezni, ha a csatorna lejtése hibásan lett kialakítva. De példaként hozhatnánk azt is, hogy az előrelátó szakemberek ilyen esetek orvoslására tisztítónyílásokat építenek, melyek segítenek karbantartani a csatornahálózatot.

  • Földmunkagépeinkkel könnyen és gyorsan képesek vagyunk elvégezni a szükséges munkálatokat, a kellő mélységre tudjuk a csöveket fektetni, ezzel megelőzhető a kimosódás és a telekhez tartozó épületek esetleges megrongálódása, megsüllyedése. A szakszerű munkavégzés azt is magában hordozza, hogy elkerülhetők a csövek mechanikai sérülései is.


Amennyiben Ön is kivitelezőt keres a csatornahálózat tervezéséhez, megkonstruálásához, akkor a Tender Terv kft. weboldalán jó helyen jár. Cégünk alapelvei közé tartozik a pontos, magas színvonalat képviselő, professzionális munkavégzés, mindezt megfizethető áron kínálva ügyfeleinknek. Ha netán a csatorna fektetés árak érdeklik, úgy vegye fel kapcsolatot kollégáinkkal, akik javaslatot tesznek helyszíni szemlére, és egyedi árajánlatot teszünk Önnek.

 

Kapcsolatfelvétel

 

 

 

vissza a többi cikkhez
Címkék
Adatvédelmi tájékoztató