• szennyvízcsatorna engedélyeztetésének a folyamata

  Új csatorna engedélyeztetése

  Azt gondolhatnánk, hogy egy új szennyvízcsatorna bekötése nem igényel sok utánajárást, engedélyeztetési folyamatot, azonban ez sokkal bonyolultabb és összetettebb feladat, mint az elsőre tűnhet. Az alábbi cikkben nagyvonalakban áttekintést nyújtunk erre vonatkozóan, azaz a legfontosabb tudnivalókról tájékozódhat.

  Tovább
 • Hulladékgazdálkodás rendszerek tervezése

  Hulladékgazdálkodási rendszerek, hulladéklerakók tervezése

  Napjaink egyik legnagyobb problémája a hulladékgazdálkodás kérdése, melynek forrása, hogy a fogyasztási szokások, valamint az ipari és mezőgazdasági termelésből, szolgáltatásokból eredően nagymértékben nő a hulladékok mennyisége, amelyek nem illeszkednek bele a természet körforgásába.

  Tovább
 • Az öntözés téliesítése

  Öntözőrendszer téliesítése

  Az első fagyok előtt létfontosságú, hogy megfelelően, hibát nem tűrve végezzük el az öntözőrendszer víztelenítését. Az alábbi cikkben, bemutatjuk a téliesítés során elvégzendő legfontosabb feladatokat és módszereket.

  Tovább
 • megújuló energia használata

  A hőszivattyús rendszer előnyei

  Napjaink és a közeli jövő legfontosabb globális kihívása a környezetkárosítás és a drasztikus éghajlatváltozás elleni küzdelem. Ennek legfőbb eszköze a minél több zöld energia használata, azaz megújuló energiaforrások alkalmazása, mely a háztartások szintjén kezdődik.

  Tovább
 • Fúrt kút adó kutak létesítése esetén

  Kút adó, amivel számolni kell, vagy mégse?

  Kutak létesítése és engedélyeztetése kapcsán érdemes tudni, hogy minden felszín alatti víz az állam kizárólagos tulajdonát képzi, így kötelessége az államnak ezen vizek mennyiségi és minőségi védelme, valamint a vízhasználat szabályozása. Az alábbi cikkben arról lesz szó, hogy milyen típusú költségek fizetésével kell számolni az engedélyeztetési eljárás során, ha a kútfúrás mellett dönt.

  Tovább
 • építőipari munkálatok adminisztrációja

  Kötelező és hasznos eleme az építkezésnek: e-napló

  Az építőipari munkálatok pontos adminisztrációját, a jogszabályoknak való megfelelést, valamint a munka állapotának nyomon követését segíti elő az építési napló. Ez nem csupán kötelező, de egyben rendkívül hasznos eleme is az építkezéseknek. Az alábbi cikkben röviden arról olvashat, hogy miként működik az ipari e-napló vezetése, illetve, hogy miért is van szükség erre.

  Tovább
 • kerti kút kialakítása

  Hogyan befolyásolják a helyi adottságok a kerti kút kialakítását?

  A saját, lakossági felhasználásra készíttetett fúrott kutak népszerűsége kétséget kizáróan felfelé ível, hiszen a növekvő közüzemi díjak mellett sokkal jobban megéri a kertünk alatt csordogáló vizet hasznosítani.

  Tovább
 • csatornahálózat kivitelezés lépései

  Ezek tartoznak a csatornahálózat kivitelezésébe

  Egy komplett csatornahálózat kiépítése enyhén szólva is igen körülményes feladat, amihez rengeteg szakértelem, tapasztalat szükséges, ráadásul a megfelelő eszközarzenállal is rendelkezni kell a professzionális végeredmény eléréséhez. A csatorna bekötése több fázisból, kisebb lépésekből áll, melyeket hatalmas precizitással kell elvégezni.

  Tovább
 • Az öntözőrendszer tervezés fázisai

  Öntözőberendezések és szórófejek

  Az öntözőrendszer tervezés egy több fázisból álló összetett és bonyolult struktúra, melynek egyik legfontosabb része az öntözés leghatékonyabb módjának megtalálása, hiszen ez nagyban függ a szóban forgó földterület adottságaitól, nagyságától, termesztendő növénykultúrától is.

  Tovább
 • Egyre népszerűbbek az otthoni felhasználású fúrt kutak

  Engedély beszerzés fúrt kút esetén

  Napjainkban ismét egyre népszerűbbek a saját, otthoni felhasználású fúrt kutak létesítése és üzemeltetése a költséghatékony vízellátás okán, azonban azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy a fúrt kutak engedélyeztetése egy olyan kötelező procedúra, melynek hiányában komoly büntetésekre, szankciókra lehet számítani.

  Tovább
Címkék
Adatvédelmi tájékoztató