• Klimatizálás talajszondás hőszivattyúval

  Klimatizálás talajszondás hőszivattyúval

  A fenntartható jövő és a zöld energia használatának jegyében egyre elterjedtebbek az alternatív energiaforrások, mint például napelemek, szélerőművek, vízerőművek, azonban a hétköznapi életben, egy átlagos háztartás számára ezek az opciók igen csak korlátozottak. A lehetőségekhez mérten így, a napkollektorok felszerelése mellett ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend a talajszondás hőszivattyú, mely a geotermikus energiát hasznosítja fűtésre, hűtésre, vagy melegvíz előállítására.

  Tovább
 • Vízadó réteg felismerése

  Vízadó réteg felismerése

  A kútfúrás jogi szabályait és a különböző típusú engedélyek beszerzését már korábbi cikkünkben ismertettük olvasóinkkal, így most ebben az etapban másra fektetjük a hangsúlyt. A vízadó réteg felismerése és maga a fúrás kerül előtérbe, hiszen ezekről még kevesebb szó esett.

  Tovább
 • professzionális belvízelvezetés tervezéssel

  Belvízelvezetés tervezése a településeknél

  A csapadék-, és belvíz elvezetése minden település életében egy igen sarkalatos feladat, hiszen amennyiben a csatornahálózat elavult, rosszul kivitelezett, vagy az elvezetés egyáltalán nem megoldott, a víz könnyen elöntheti az utcákat, tereket, kerteket, sőt akár a lakóépületeket is.

  Tovább
 • fúrt kút fennmaradási engedély kérelem ügyintézése

  Fúrt kút fennmaradási engedély

  Mint ahogy azt már több cikkünkben is olvashatta, a fúrott kutak ismét a reneszánszukat élik, hiszen egyre többen döntenek úgy, hogy megszabadulnak a vízszámláktól, csatornadíjak nagy részétől, és inkább saját vizet használnak.

  Tovább
 • öntözőkút és öntözőrendszer teljes körű kivitelezése

  Öntözőrendszerek tervezése és telepítése

  A történelem során már sokszor bebizonyosodott, hogy Magyarország legnagyobb kincse a termőföld, hiszen a természeti és éghajlati adottságoknak hála a magyar föld Európa egyik legfontosabb éléskamrája.

  Tovább
 • talajszonda fűtőrendszer megbízható megoldás a környezetbarát melegvíz előállítására

  Láthatatlan fűtőrendszer, avagy a talajszonda

  Az újonnan épülő, vagy felújítandó családi házak energiaháztartásának megtervezése és kialakítása az egyik legfontosabb megoldandó feladat, hiszen a legoptimálisabb kivitelezés esetén, hosszú távon, óriási összegeket spórolhat meg. Az átlagos háztartások energiaköltségének kb. 75%-át teszi ki a fűtés és a vízmelegítés.

  Tovább
 • környezetkímélő fűtés hőszivattyúval

  Hőszivattyú, egy környezetbarát megoldás

  Ez a napjainkban egyre jobban teret hódító energetikai készülék, egyszerre jelent környezet-, és pénztárcabarát megoldást is. Az így kialakított rendszer tulajdonképpen a geotermikus energiát, azaz a talaj hőjét használja fel energiaforrásként, melyet a lakóházakban fűtésre, hűtésre és melegvíz előállításra lehet használni.

  Tovább
 • geotermikus hőszivattyú ár tényezői, mire érdemes figyelni

  Geotermikus fűtés ára

  Amikor új házba költözünk, vagy csak felújítjuk a régit, akkor nagyon sarkalatos kérdés a fűtési rendszer. Mostanában sokan döntenek a hagyományos gázfűtés vagy vegyes tüzelésű kazán helyett alternatív energiák felhasználása mellett.

  Tovább
 • esővíz szikkasztó méretezése minden amit tudni érdemes

  Esővíz szikkasztó méretezése

  Az esővíz szikkasztó vagy másnéven csapadékvíz szikkasztó egy olyan általános elnevezés, amely többféle kialakítási módú rendszert is jelenthet. Ahhoz, hogy a csapadékvíz szikkasztó méretezése témakörhöz eljussunk először is meg kell értenünk mire is való a szikkasztó.

  Tovább
Címkék
Adatvédelmi tájékoztató