• öntözőrendszer tevezés a Tender Tervnél

  Öntözőrendszer: felszíni víz vagy fúrt kút?

  A mezőgazdaság Magyarország legnagyobb erőssége, hiszen szántőföldjeink minősége egyedülálló Európában, s így nem csak a hazai boltok polcait tudják a gazdák ellátni, hanem igen jelentős az exportra szánt termény is.

  Tovább
 • kútfúrás

  Mit kell tartalmaznia a kúttervnek?

  Minden háztartás keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel spórolni lehet a mindennapi élet során, persze számos praktika van például a rezsiköltségek csökkentésére, mint a napelemek, geotermikus hőszivattyúk, illetve a fúrott kutak használata.

  Tovább
 • a csatorna bekötés az élehtő környezet szempontjából rendkívül fontos

  Csatorna bekötés és csatornázás

  A csatornahálózat kiépítésének fontosságát már az ókorban felismerték az emberek, hatalmas vízelvezetőket építettek az ókori rómaiak, hogy biztosítani tudják városaik ivóvízellátását, de a szennyvízcsatornák megfelelő kialakítására is nagy hangsúlyt fektettek.

  Tovább
 • Alternatív fűtés = gazdaságos fűtés

  Megújuló energiaforrás, avagy talajszondás fűtés

  A hőszivattyús rendszerek az alternatív fűtés egyik újabb irányzatát képviselik, mely egyszerre ideális megoldás az újonnan épült családi házakhoz, de akár a felújítások után is tökéletes opció.

  Tovább
 • Kútfúrás - a fúrott kutak egyik legnagyobb előnye, hogy a vízadás folyamatos

  Mikor gondolkozzon kútfúrásban?

  A fúrott kutak telepítése egyre több telektulajdonos fejében fordul meg, és egyre többen vágnak is bele ennek megvalósításába. Nem csoda, hiszen ki ne szeretne egy ingyenes, közműdíjaktól mentes saját (ivó)vízforrást az udvarában.

  Tovább
 • E-építés napló vezetésében megoszlanak a feladatok a megrendelő és a kivitelező között

  E-napló használata

  A különböző vízgazdálkodással kapcsolatos létesítmények építtetéséhez vízjogi létesítési és üzemeltetési engedély szükségeltetik, ilyen lehet például egy öntözőrendszer vagy egy csatornahálózat.

  Tovább
 • Klimatizálás talajszondás hőszivattyúval

  Klimatizálás talajszondás hőszivattyúval

  A fenntartható jövő és a zöld energia használatának jegyében egyre elterjedtebbek az alternatív energiaforrások, mint például napelemek, szélerőművek, vízerőművek, azonban a hétköznapi életben, egy átlagos háztartás számára ezek az opciók igen csak korlátozottak. A lehetőségekhez mérten így, a napkollektorok felszerelése mellett ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend a talajszondás hőszivattyú, mely a geotermikus energiát hasznosítja fűtésre, hűtésre, vagy melegvíz előállítására.

  Tovább
 • Vízadó réteg felismerése

  Vízadó réteg felismerése

  A kútfúrás jogi szabályait és a különböző típusú engedélyek beszerzését már korábbi cikkünkben ismertettük olvasóinkkal, így most ebben az etapban másra fektetjük a hangsúlyt. A vízadó réteg felismerése és maga a fúrás kerül előtérbe, hiszen ezekről még kevesebb szó esett.

  Tovább
 • professzionális belvízelvezetés tervezéssel

  Belvízelvezetés tervezése a településeknél

  A csapadék-, és belvíz elvezetése minden település életében egy igen sarkalatos feladat, hiszen amennyiben a csatornahálózat elavult, rosszul kivitelezett, vagy az elvezetés egyáltalán nem megoldott, a víz könnyen elöntheti az utcákat, tereket, kerteket, sőt akár a lakóépületeket is.

  Tovább
 • fúrt kút fennmaradási engedély kérelem ügyintézése

  Fúrt kút fennmaradási engedély

  Mint ahogy azt már több cikkünkben is olvashatta, a fúrott kutak ismét a reneszánszukat élik, hiszen egyre többen döntenek úgy, hogy megszabadulnak a vízszámláktól, csatornadíjak nagy részétől, és inkább saját vizet használnak.

  Tovább
Címkék
Adatvédelmi tájékoztató